Natuur- En Milieu Educatie Centrum Het Spookbos – Groepen

NME lessen

Het natuur- en milieu educatie centrum verzorgt diverse activiteiten. Scholen en andere groepen hebben op dit moment de mogelijkheid om bij Het Spookbos gedurende een dagdeel een les in het veld te komen volgen. Dit zijn praktische lessen over verschillende natuur en milieu onderwerpen (zie onderstaande onderwerpen).

De kosten bedragen € 100,- per les (dagdeel inclusief begeleiding, koffie en thee).

Voor verdere informatie kunt u op dinsdag, woensdag en donderdag contact opnemen.
Tel: 035-5380061 of E-mail: info@spookbos.nl.

Overzicht lessen

Pronkepauw
Een gevarieerde les voor de allerkleinsten, waarbij alle zintuigen nodig zijn om verschillende opdrachten op te lossen.

Bodemdieren
We gaan met microscoop en vergrootglas op zoek naar de allerkleinsten dieren in het bos. Verwondering over wat er al niet leeft in de bodem is een garantie!

Waterdieren
Haaien en walvissen zal je tijdens deze les niet vinden. We gaan op zoek naar de kleinste dieren in het water, die vaak bijzondere technieken hebben om bijvoorbeeld adem te halen….

Bijen
Ooit geweten hoe bijen elkaar de weg vertellen? Daar kom je achter in deze spannende les naar het leven van de honingbij. De imker vertelt nog veel meer en zelf ga je onder andere aan het stuifmeel proeven…..

Diersporen
Voetsporen in het zand? Van wie zouden die zijn? Je leert dat niet alleen voeten sporen achterlaten, maar dat bijvoorbeeld zaagselsnippers op de grond een teken kunnen zijn van het harde werk van een specht!

Paddenstoelen
We gaan het bos in en de stoelen van de padden (waar de naam paddenstoel vandaan komt….) grondig onderzoeken. Welke zou het zijn? De giftige groene knolameniet of de heerlijke cantharel?

Bomen en Knoppen
In het voorjaar verklappen de bomen al, wat er in de zomer gaat komen. Dit doen ze door hun knoppen te tonen! We gaan op jacht naar de knoppen en proberen te achterhalen wie die boom dan is…..

Afval en Papier
Een leerzame les, waarbij kinderen de waarde van recycling en spullen in de prullenbak gooien aan den lijve ondervinden! Ze gaan tenslotte met een stuk zelfgemaakt papier naar huis.

Leven van de natuur
Door middel van een spelsituatie belanden we zogenaamd in een onbewoond gebied. Het kan wel 3 dagen duren voordat er hulp is. Vandaar dat we ons grondig voorbereiden op een survival in de natuur. Aan de hand van een amulet, die vooraf op school is gemaakt, doorlopen de leerlingen een programma. Hierbij wordt een grote diversiteit aan kennis en vaardigheden opgedaan, die helpt te overleven in de natuur.

U kunt online bij Het Spookbos reserveringen doen voor NME lessen en Projecten en Pakketten Levend Materiaal. Voor verdere informatie en reserveringen kunt u op dinsdag, woensdag en donderdag contact opnemen. Tel: 035-5380061 of e-mail: info@spookbos.nl.